Okategoriserad

Så ser loggan för vinterspelen ut

By 19 juli, 2019 oktober 2nd, 2019 No Comments

Special Olympics World Winter Games Sweden 2021 har avtäckt loggan för vinterspelen.

Konceptet för World Winter Games i Sverige 2021 bygger på idén om samarbete för bättre folkhälsa. Den svenska modellen flätar samman idrottsrörelsen med kommunala och statliga krafter för att skapa lyckligare och hälsosammare liv för alla. Loggan för World Winter Games 2021 är ett utryck för den idén.

Märkets blåa och gula färger representerar Sverige. Formen symboliserar bergen och sjöarna vid Åre och Östersund där världsspelen kommer att hållas. Det representerar även lyckan över att ha gjort ett modigt försök, kulturella möten och vänskap över gränser. Slutligen står den för  samarbete och en pågående rörelse.

Märket är framtaget av Gaute Hanssen, kreativ strategist för Special Olympics World Winter Games Sweden 2021.

”Tanken var att göra en stark men ändå enkel symbol som reflekterar spelens anda. Märket vi kom fram till var i sin egen enkelhet en symbol som representerade bergen och sjöarna vid Åre och Östersund; atleternas modiga försök och glädjen över att vinna ; vänner och familjär samhörighet och en pågående rörelse för en hälsosammare värld”, säger Gaute Hanssen.

Samtidigt som värdlandet presenterar loggan, lanseras även hemsidan och sociala medier-kanalerna för världsspelen.

”Jag är extremt glad att Sverige är värd för det här evenemanget och jag tror att det är en riktig game changer. Förutom att atleter från hela världen får idrotta tillsammans, är det en unik möjlighet att sätta ljus på hälsosituationen för människor med intellektuell funktionsnedsättning. Jag tror vi kan förändra attityder och tillsammans bygga ett ännu mer inkluderande samhälle för alla, säger Göran Hägerdal, Senior Project Manager för Special Olympics World Winter Games Sweden 2021.

Klicka här för att komma till vårt presskit.