Okategoriserad

Världsspelen kan ge den lokala ekonomin ett lyft

By 19 juli, 2019 oktober 2nd, 2019 No Comments

Special Olympics World Games kan ge den lokala ekonomin ett lyft.
Världsspelen i Abu Dhabi var värt nästan en miljard dirham för den lokala ekonomin visar en studie.

Det är ingen hemlighet att Special Olympics World Games engagerar tusentals atleter, volontärer och åskådare från hela världen.

Under tio dagar i mars vallfärdade 18 000 besökare från världens alla hörn till Special Olympics World Summer Games i Förenade Arabemiraten. De hejade på 7 000 atleter från 200 länder som gjorde upp i 24 idrotter.

Nu visar en studie av fristående revisorer att världsspelen i Abu Dhabi var värt nästan en miljard dirham för den lokala ekonomin (motsvarande 2,5 miljarder svenska kronor eller 272,25 miljoner amerikanska dollar), rapporterar The National.

Enligt PwC Mellanöstern genererade eventet 957 miljoner dirham i ekonomisk tillväxt, skriver The National.

– Vi är överraskade och stolta över de bedrifter som Förenade Arabemiraten visat upp, säger Mohamad Abdulla Al Junaibi, chair of the Local Organizing Committee, till The National.

Näst på tur står Special Olympics World Winter Games i Sverige. Spelen arrangeras från den 6-12 februari 2021 och 2 000 atleter, 2 500 volontärer och tusentals åskådare väntas delta. Sju idrotter erbjuds: snowboard, alpin utförsåkning, snöskolöpning, längdskidåkning, konståkning, speed skating och innebandy.