Okategoriserad

Gerda Nilsson Tjernström ny projektledare för vinterspelen

By 10 september, 2019 oktober 2nd, 2019 No Comments

Gerda Nilsson Tjernström är ny projektledare för Special Olympics World Winter Games.
– En mycket stor och en mycket rolig utmaning, säger Gerda Nilsson Tjernström.

I mitten av augusti annonserade dåvarande projektledaren Göran Hägerdal att han blivit erbjuden och tackat ja till jobbet som huvudrektor för studieförbundet NBV, Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet.

Göran Hägerdals tjänst inom Special Olympics World Winter Games ersätts av Gerda Nilsson Tjernström. Gerda Nilsson Tjernström har jobbat med världsspelen sedan början av sommaren men då som Head of health.
– Jag är väldigt glad och ödmjuk för att ha fått förtroendet att leda det mycket kompetenta gäng som just nu jobbar för fullt med förberedelserna inför spelen. Det är verkligen en mycket stor och en mycket rolig utmaning, säger hon.

Om vinterspelen säger hon:

– Special Olympics World Winter Games är fantastiskt på så många sätt och för många deltagare ger det upplevelser som förändrar livet – tillit till den egna förmågan, självständighet och förändrade attityder från omgivningen. Mitt hjärta klappar hårt för folkhälsa och jag tycker att det känns väldigt bra att vi både jobbar för att leverera en oförglömlig upplevelse för deltagare, ledare, funktionärer och besökare på plats, och att vi ser spelen som en möjlighet att sätta fokus på hälsan för en utsatt målgrupp samt att åstadkomma en reell och långsiktig förändring i ett större perspektiv.

Vi välkomnar Gerda i sin nya roll och önskar Göran Hägerdal stort lycka till på sin nya tjänst.