SOWWGSpeed skating

Jay Choi: ”Jag kommer till Sverige och jag går för guldet”

By 31 oktober, 2019 No Comments

Efter en hjärtoperation är Jay Choi, speed skating, på väg tillbaka i träning – och han är en av de aktiva som tävlar för USA på Special Olympics World Winter Games Sweden 2021.
– Jag är väldigt taggad på att komma till Sverige, säger han.

Speedskatingåkaren Jay Choi är en av de aktiva som representerar USA på Special Olympics World Winter Games Sweden 2021. 19-åringen som kommer från delstaten Virginia berättar att han tränat short track speed skating länge.
– Jag har tränat speed skating i nio år men nu har jag vilat i fyra år då jag har genomgått en hjärtoperation. Just nu försöker jag komma tillbaka och börja träna igen, säger Jay Choi.

För Jay Choi betyder speed skating mycket och han berättar att idrotten hjälpt honom i livet.
– Speed skating har hjälpt mig att våga göra allt jag vill göra – och jag vill köra fort. Att ta på sig skridskorna och visa andra människor och barn och unga med en funktionsnedsättning att allting är möjligt är ganska häftigt, säger han.

Till personer som inte idrottar har han ett budskap.
– Short track speed skating har hjälpt mig mycket, särskilt i livet. Jag uppmuntrar alla som inte utövar någon idrott att börja idrotta, oavsett om det är speed skating eller inte, man kan göra vilken idrott som helst.

Det är nu färre än 500 dagar tills Special Olympics World Winter Games Sweden 2021 arrangeras i Åre och Östersund. Vinterspelen är de 13:e i ordningen.
– Jag är väldigt exalterade över att åka till Sverige. Jag vill vinna guld och kommer att jobbat hårt hela tävlingsveckan, säger han och fortsätter:
– Jag hoppas träffa nya människor och kanske lära mig lite svenska.